От началото на месеца започнаха разкрития за злоупотреби и в

...
 От началото на месеца започнаха разкрития за злоупотреби и в
Коментари Харесай

Веселин Плачков за злоупотребите в театри: Това са частни случаи, не може да се обобщава

 

От началото на месеца започнаха разкрития за злоупотреби и в културната сфера у нас. Първо под светлината на прожекторите попадна към този момент някогашният шеф на театъра и филхармонията в Разград – диригентът Левон Манукян.

Прокураторурата го проверява за присвоени малко под един милион лв.. В схемата над 40 души подписват трудови контракти за по към 25 000 лв. с теат ъра в Разград, а Министерството на културата им отпуска парите.

Няколко дни по-късно прокуратурата повдигна обвиняване и на втори спектакъл - този в Смолян.

 Оранжев код за интензивни превалявания в 10 области в събота България 3 мин. Оранжев код за интензивни превалявания в 10 области в събота  Явор Стефанов е новият общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България Съдържание от партньори 3 мин. Явор Стефанов е новият общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България  Доналд Тръмп: Иранските нуклеарни уреди би трябвало да бъдат ударени Светът 2 мин. Доналд Тръмп: Иранските нуклеарни уреди би трябвало да бъдат ударени  Първите българи, изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибраха наред България 2 мин. Първите българи, изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибраха наред  Старият или новият автомобил е по-надежден съгласно българина? Тази събота и неделя 2 мин. Старият или новият автомобил е по-надежден съгласно българина?  В събота ни чакат геомагнитни стихии Светът 2 мин. В събота ни чакат геомагнитни стихии  Джейхан Ибрямов се е почувствал зле, прегледан е и върнат в ареста България 3 мин. Джейхан Ибрямов се е почувствал зле, прегледан е и върнат в ареста  Оранжев код за интензивни превалявания в 10 области в събота България 3 мин. Оранжев код за интензивни превалявания в 10 области в събота  Явор Стефанов е новият общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България Съдържание от партньори 3 мин. Явор Стефанов е новият общоприет шеф на Кока-Кола ХБК България  Доналд Тръмп: Иранските нуклеарни уреди би трябвало да бъдат ударени Светът 2 мин. Доналд Тръмп: Иранските нуклеарни уреди би трябвало да бъдат ударени  Първите българи, изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибраха наред България 2 мин. Първите българи, изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибраха наред  Старият или новият автомобил е по-надежден съгласно българина? Тази събота и неделя 2 мин. Старият или новият автомобил е по-надежден съгласно българина?  В събота ни чакат геомагнитни стихии Светът 2 мин. В събота ни чакат геомагнитни стихии  Джейхан Ибрямов се е почувствал зле, прегледан е и върнат в ареста България 3 мин. Джейхан Ибрямов се е почувствал зле, прегледан е и върнат в ареста

Там шефът му Румен Бечев беше упрекнат за корист с половин милион лв. .

По подобен метод става дума за към 80 фиктивни трудови контракта и фиктивна продажба на билети. В сряда министърът на културата Найден Тодоров разяснява пред bTV случаите и съобщи, че е почнала инспекция на всички театри в страната.

Това се случва ден, откакто прокуратурата в Пловдив му повдигна обвиняване

Актьорът Веселин Плачков съобщи, че не е чувал за тази скица, само че съгласно него става дума за частен случай и не трябва да се обобщава, че всички шефове на театри вършат нещо сходно.

„ Това, което мога да подсигурявам сигурно, е, че това не е за персонално облагодетелстване. Със сигурност поверените им театри и културни институти са имали минус във финансовата година и с цел да могат да оправят този минус се появява този демон в благ одежди, който предлага нещо на ръба на закона. Той стартира да се облагодетелства и сътрудника попада в капан. Напомня на нещо което административна помощ “, сподели Плачков.

Прокуратурата в Пловдив разкри, че от два театъра в страната са източени към 1,5 млн. лв. посредством контракти с към 80 лица

Според актрисата Албена Колева Министерството на културата няма по какъв начин да не е знаело за тази скица.

„ Няма метод без автограф от някой от министерството или знанието на някои хора от министерството да се преведат тия пари. Какви са тези, които са ги взимали - нямам визия. Това значи, че някой в министерството се спотайва и знае какво е правил. Той би трябвало да бъде оголен “, сподели тя.  

Вижте още във видеото.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР